www.landsvig.dk/Journalistik  

 
 

  » Forsiden

  » Mit CV

  » Skibsklarerergaarden

  » Journalistik

  » Mellemøsten

  » Artikler
      »  Hebron
      »  Bagdad
      »  Berlin
      »  Alexandria
      »  Cairo
      »  Bethlehem
      »  Genesaret Sø
      »  Jerusalem
      »  Søborg
      »  Sierra Leone

  » Nettets faldgruber

  » Slægten Landsvig

  » Lokalhistorie

  » Ting på skinner

  » Links

  » Sitemap

  » In English

  » Kontakt mig

Journalistik

Der er mange definitioner på journalistik fra det kyniske: "en nyhed er, hvad en tilfældig journalist tilfældigvis får øje på" til det poetiske: "hø og hakkelse fra døgnets rejsestald".

Min personlige mening er, at journalistik er noget, der skal sætte nogle uventede tanker i gang hos læseren - eller lytteren/seeren.

For hvis vore tanker aldrig flytter sig, kommer vi aldrig videre.

Den holdning fungerer fint på mit nuværende job som daglig leder og købmand i museet Skibsklarerergaarden i Helsingør. Her handler det om at fortælle historien om sundtolden, men det handler også om at fortælle historien om, at vi har et prægtigt museum, som alt for få kender, men som bare venter på, at du skal besøge det.

Og faktisk var det ønsket om at fortælle historier, som i de glade 60ere gjorde mig til journalist.

Inspirationen til historierne kan komme fra de mest uventede steder. Et sted, jeg selv blev overrasket over, var en afsides hylde i Gladsaxe Byarkiv, hvor jeg fandt nogle papirer, som viste sig at illustrere menneskenes i høj grad skiftende syn på, hvem der er ven, og hvem, der er fjende.

Det var et uventet fund i en papæske med inskriptionen "Udvalget til gader og vejes benævnelse", men det viser kun, at der er gode historier overalt.

De venter blot på at blive fortalt.

I ti år var jeg ansat på Berlingske Tidende, og jeg har samlet en række meget forskellige eksempler fra den tid, så du selv kan vurdere, om jeg er god til at fortælle.

I hvert fald kan jeg forsikre, at det flyttede nogle tanker hos mig at skrive hver enkelt. og det må jo være den første forudsætning for, at læsernes tanker også skal gøre det.

Det, jeg mener at kunne tilbyde både mine læsere - og min arbejdsgiver - er:

  • Masser af erfaring og konkret viden om, hvordan verden fungerer - både øst og vest for Valby Bakke.

  • Ønsket om at kende den historiske baggrund for det, jeg beskæftiger mig med.

  • Evne til at tænke logisk og se nye sammenhænge.

  • Solid baggrund og uddannelse både i at skrive, tale og redigere, samt i strategisk kommunikation for virksomheder og organisationer.

  • Erfaring fra såvel trykte som elektroniske medier - også fra Nettet. Se f.eks. Den Danske Publicistklub, Laugsmagistrene af 19.12.1955, Buddinge Torv, fotograf Lise Dreistel og mit historiske website om Slangerupbanen.

  • Styr på både hardware og software i såvel min og som andres computere. Jeg kender alle de gængse programmer, og jeg lærer gerne nye at kende.

  • Pondus til at give det kvalificerede modspil, som mine samarbejdspartnere selv skal bruge for at komme videre.

  • En fast overbevisning om, at det skal være sjovt at gå på arbejde.
Historie og analyse

Gennem mine over 30 år som journalist, har jeg konstateret, at der altid er en grund til, at tingene er, som de er, og den grund vil jeg gerne kende.

Det kræver naturligvis en vis evne til politisk analyse, som jeg har haft god lejlighed til at opøve i embeds medfør, men ofte har jeg fundet en del af svaret i historien. Derfor interesserer jeg mig mere og mere for Europas og Mellemøstens historie fra 30erne og frem.

Jeg har boet i Mellemøsten i fem år som korrespondent for Berlingske Tidende og har haft rig lejlighed til at sætte mig ind i både historien og kulturen.

Europas historie har jeg - i bogstavelig forstand - kunnet fordybe mig i, blandt andet på seminarer i organisationen Berliner Unterwelten.

Jeg interesserer mig også for teknik og mekanik, især transportmidler på land, til vands og i luften, foruden for forsvar og sikkerhedspolitik - gerne med den historiske vinkel. Og så naturligvis for computere.

Personlig udvikling

Det er dejligt at blive voksen, og de seneste år efter min 50 års fødselsdag har jeg brugt på personlig udvikling og på at sætte mig grundigt i de ting, som ellers bare fløj forbi mit skrivebord, mens jeg kæmpede mod en deadline på skiftende journalistiske arbejdspladser.

Jeg har nydt at kunne gå mine interesser til at gå op i en højere enhed, som det f. eks er sket på mit website om Slangerupbanen - og som det sker nu i Helsingør.

Og så var der historien fra Gladsaxe om en uskyldigt udseende villavej. Du kan læse den her.


Forsiden Mit CV Journalistik Mellemøsten Artikler Nettets faldgruber
Slægten Landsvig Lokalhistorie Ting på skinner Links Sitemap In English


This site is © Copyright Hans-Henrik Landsvig, All Rights Reserved


Steve's free web templates

 

   

 

     

     

    PeakCounter Light